Skip to main content
21 Feb 2019

Case in de kijker: Charlie’s Place

Projectontwikkelaar Alides specialiseert zich in duurzame en innovatieve gebouwen. Voor een nieuwe studentenhuisvesting in Gent beoogden ze een frisse, originele conceptuitwerking. Die uitdaging gingen we bij Astrix met plezier aan. 

Case in de kijker: Charlie’s Place

Branding + logo design

Eerst en vooral had het kind - of beter kot - een naam nodig: onze Copywriter Vicky liet er haar hersencellen op los. Van Gouden Cité als verwijzing naar goudkleurige elementen aan de gevel ging ze over naar het meer evidente ‘No. 36’. Tot de locatie van het pand, de Karel Van Hulthemstraat, voor inspiratie zorgde. De combinatie van Charlie - Engels voor Karel - en Place - ter associatie met een huiselijk gevoel - werd een ‘bingo!’. Charlie’s Place spreekt z’n jonge doelgroep aan dankzij een eenvoudige maar effectieve brand name en een ludieke vormgeving. 

Want bij een catchy naam hoort een passende look & feel. Graphic Designer Sara en Illustrator Filip sloegen de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een jeugdige huisstijl met speelse illustraties. Karakteristiek voor de vormgeving van Charlie’s Place zijn nonchalant omcirkelde of onderstreepte tekst en het gebruik van afgeronde kleurvlakken. Daarbij vormt een kleurenpalet van goud, muntgroen en turquoise de basis. 

Zo simpel kan het soms zijn: de samenstelling van het logo

Een welbedacht logo gaf het project nog meer identiteit. Om in te spelen op de uitstekende locatie, kwamen onze vormgevers op het idee om een pin icoontje te koppelen aan een verpersoonlijking van Charlie, in tekenvorm. Herkenbaar, origineel, uniek: Charlie kreeg plots een gezicht. 

Door z’n hippe uitstraling heeft de branding van Charlie’s Place bijgedragen aan een vlotte verhuur van de studentenkoten. Jong en dynamisch: het verhaal klopt.
- Wouter Dekemel, Alides

Flyer + liggingsplan

Een beknopte flyer moest de essentie van het kotproject omvatten. Dat deed ons team aan de hand van een overzicht van alles wat Charlie’s Place te bieden heeft: to the point copy op een luchtige manier gebracht dankzij bijhorende illustraties. Daaraan gekoppeld een minimalistisch liggingsplan met de meest interessante nabijgelegen plekken voor studenten. De perfecte gids tot het wijste kot van Gent

Charlie’s Place flyer
Charlie’s Place liggingsplan