Skip to main content

Astrix verhuist: waarom we kiezen voor duurzaamheid

19 February 2019
leestijd: 5 min

’t Is gebeurd: ons team heeft het Astrix-kantoor in de Stormestraat ingeruild voor een nieuwe werkplek in Waregem Business Park (WBP). Daarmee kiezen we niet enkel voor modern design en een goede ligging. Het bedrijfsgebouw werd ontworpen met veel aandacht voor duurzaamheid en focust op een ideale work-life balance.

Astrix neemt haar intrek in het duurzame Waregem Business Park

Het ontwerp voor de vijf stand-alone bedrijfsgebouwen in WBP - Astrix is gevestigd in het pand op de hoek van de Vredestraat en de Expresweg (N382) - is van de hand van architecten Govaert & Vanhoutte. Damiaan Vanhoutte over de eigenheid van het concept: “De kernstructuur is logisch opgebouwd, maar op een gegeven ogenblik gaan de plateaus willekeurig verschuiven waardoor er interactie tussen de verdiepingen ontstaat.” Onder leiding van projectontwikkelaar ION werd in 2017 de eerste steen gelegd aan het eye-catching kantoorproject. 

De kracht van geothermie

Een keuze voor duurzame technologieën ligt aan de basis: voor de klimatisatie van de kantoren draait het volledige park op geothermie. Koeling en warmte worden daarbij onttrokken uit de bodem en fossiele brandstoffen zijn dus niet meer nodig. Er werden ook groendaken aangelegd, die naast een tikje natuurgevoel extra isolatie bieden.

Verder beperkt een goed ingeplande lichtverdeling het energieverbruik tot een minimum. De ledverlichting in de gebouwen wordt gestuurd door het weer en de aanwezigheid van daglicht, die dankzij maximale beglazing gegarandeerd wordt.

WBP is voorzien van green roofing

Business met een uitzicht

Het welzijn en comfort van de werknemers vormde een tweede peiler in de opbouw van WBP. De bedrijven situeren zich vlak bij de af- en oprit naar de E17 en op 2 km van het station van Waregem. Er is ook een ruime parking voorzien waar je zowel je auto als je fiets kwijt kan. Vlot van en naar het werk, daar zijn we bij Astrix wel fan van.

Verschillende faciliteiten zoals een afhaalpunt voor postpakketten, ontspanningsruimtes en zelfs douches bevorderen de balans tussen werk en privé. Een skybox met terras op de bovenste verdieping biedt uitzicht op de omgeving: de ideale plek voor een gezellige middaglunch.  

Contacteer Yannick van Astrix Agency

een nieuw project, een goed idee
of gewoon zin in een babbel?