fbpx Rebranding en website Elexys | Astrix Agency Skip to main content

Rebranding en website Elexys

elexys

Rebranding en website Elexys

Een energiek project: letterlijk en figuurlijk. Voor B2B-energieleverancier Elexys verzorgde Astrix een flink pakket aan diensten, van copywriting en grafisch design tot een fonkelnieuwe website.

Met kernwoorden als ‘rebels’ en ‘anders dan anders’ zette de klant de toon voor ons creatief denkproces. Graphic Designer Annelies koos voor een pittig kleurenpalet met een mix van electric blue, turquoise en koraal. Het Elexys-logo onderging een facelift: het afgeronde font zorgt voor een verfijnde touch en de kleine beginletter complimenteert het esthetische plaatje. Dankzij een opvallende accentkleur springt het herkenbare vormelement extra in het oog. De nieuwe branding siert tal van dragers zoals stationery items, een salesbrochure en -presentatie, offerte templates en productfiches inclusief alle grafieken. Bekijk de video voor een snelle blik op het project.

Rebranding en website Elexys

Ook de website werd in een nieuw jasje gestopt, met aandacht voor het first impression-principe: vanaf de eerste blik moet de bezoeker weten wat Elexys is en doet. Een opsplitsing tussen ‘energie kopen’ en ‘energie verkopen’ in de header kadert duidelijk de expertises van het bedrijf. De openingszin ‘Vereist uw bedrijf een slimme energiestrategie?’ vormt een knipoog naar de baseline Think Smart Energy, maar geeft tegelijk mee dat het om B2B gaat én dat Elexys ook strategisch meedenkt.

De briefing ‘rebels’ en ‘anders dan anders’ resulteerde in een pittig kleurenpalet met een mix van electric blue, turquoise en koraal

Catalogus Elexys
Catalogus Elexys
Rebranding en website Elexys
Rebranding en website Elexys
Rebranding en website Elexys
Rebranding en website Elexys

Het webdesign speelt met contrasterende kleurvlakken en unieke elementen die het geheel persoonlijkheid geven. Zo schetste Illustrator Filip het herkenbare bedrijvencentrum in Deerlijk waar de kantoren van Elexys zich bevinden. Daarnaast tekende hij sprekende iconen ter ondersteuning van de USP’s, die dan weer zorgvuldig uitgeschreven werden door Copywriter Maxime. Of hoe teamwork af en toe vonken geeft!

Rebranding en website Elexys