Skip to main content

Website met een focus op leadgeneratie

Website, digitale strategie & rebranding Elexys

Rebranding en website Elexys

Een energiek project – letterlijk en figuurlijk. Voor B2B-energieleverancier Elexys verzorgde Astrix een flink pakket aan diensten: naast een frisse rebranding bouwden we een gloednieuwe website op maat die hen een pak meer leads bezorgt. Benieuwd hoe we dat deden?

Na een kick-offmeeting brachten we het digitale luik in kaart aan de hand van een grondige concurrentieanalyse. Op basis van wat werkt en wat niet, definieerden we primaire en secundaire doelstellingen en werkten we de flow en user experience uit om de conversie te vergroten. Ook werd software geïmplementeerd om leads snel en overzichtelijk te kunnen opvolgen. Met het personaliseren van metatags en SEO verbeterden we de organische vindbaarheid. Een responsive webdesign op maat zorgt voor gebruiksvriendelijkheid op elk apparaat, samen met een optimale laadsnelheid. Of de afgewerkte website dan ook effectief snel, veilig en vindbaar is, testen we aan de hand van Google Analytics, Google Search Console en andere tools. Zo volgen we op en optimaliseren we waar nodig. Neem vrijblijvend contact op en laat je adviseren. 

Rebranding en website Elexys

Om de website nog meer tot z’n recht te laten komen, werkte Astrix een vernieuwd logo en frisse huisstijl uit. Hun vorige branding had nood aan een update om Elexys als bedrijf moderner en overtuigender te positioneren. Aan de hand van moodboards werd de grafische toon gezet. Met kernwoorden als ‘rebels’ en ‘anders dan anders’ ging onze Graphic Designer aan de slag en kwamen we tot een pittig kleurenpalet met een mix van electric blue, turquoise en koraal. Het Elexys-logo onderging een facelift: het afgeronde font zorgt voor een verfijnde touch en de kleine beginletter complimenteert het esthetische plaatje. De nieuwe branding siert tal van communicatiedragers zoals kantoorartikelen, offertemappen en productfiches. Ook breidden we na een grondige analyse van de communicatiemix de salestools uit met een salespresentatie en -brochure.

Op basis van wat werkt en wat niet, definieerden we primaire en secundaire doelstellingen en werkten we de flow en user experience uit om de conversie te vergroten.

Catalogus Elexys
Catalogus Elexys
Rebranding en website Elexys
Rebranding en website Elexys
Rebranding en website Elexys
Rebranding en website Elexys

Het webdesign speelt met contrasterende kleurvlakken en unieke elementen die het geheel persoonlijkheid geven. Illustraties maken het plaatje nog herkenbaarder: onze Illustrator tekende sprekende iconen en schetste het kenmerkende bedrijvencentrum in Deerlijk waar de kantoren van Elexys zich bevinden. De begeleidende teksten en USP’s werden dan weer zorgvuldig uitgeschreven door de Copywriter. Of hoe teamwork af en toe vonken geeft! Meer voorbeelden van succesvolle projecten vind je in ons inspiratieboek.

Rebranding en website Elexys