Overslaan en naar de inhoud gaan

Ons groen kantoor in Waregem Business Park

5 mei 2020
Leestijd: 5min

Maatschappelijk verantwoord ondernemen – de term is de dag van vandaag niet meer weg te denken uit het ondernemingsleven. Het is niet langer enkel een big thing voor ondernemingen zelf, maar ook voor hun klanten. Die verwachten dat bedrijven duidelijk en expliciet tonen op welke manieren zij hun steentje bijdragen en meewerken aan een duurzame, milieuvriendelijke maatschappij. Astrix maakte een tijd terug de switch naar een groen kantoor.

Waregem Business Park (WBP)

Februari 2019: Astrix neemt haar intrek in het eerste CO²-neutrale bedrijfsgebouw in België. Een nieuwe en grote stap naar duurzaam ondernemen. Niet alleen is Waregem Business Park een meerwaarde voor de stad, het innoverende en moderne project draagt ook bij tot een beter milieu. De nieuwe kantoren worden volledig ondersteund door geothermie. Dat betekent dat ze zichzelf verwarmen én koelen zonder enig gebruik van fossiele brandstoffen. Ook de groendaken, die voor extra isolatie zorgen, verhogen de duurzaamheid van de kantoren. Regenwaterrecuperatie, extra zonwerend glas en ledverlichting zijn nog extra duwtjes in de CO²-neutrale richting. Maar liefst 16.579 ton CO² werd al geneutraliseerd met dit project.

Ecologisch drukwerk: van FSC tot CTP

Astrix brengt een duidelijke boodschap naar haar klanten door te kiezen voor een duurzame manier van drukken. Onze Graphic Designers en Art Directors zoeken eerst naar formaten die na afwerking resulteren in zo weinig mogelijk papierafval. Mede dankzij het gebruik van FSC-gecertificeerd papier is de verspilling nog beperkter. Vooraleer een project gerealiseerd wordt, moet de klant zich baseren op lay-outproeven en digitale ontwerpen. Wanneer het drukken effectief van start gaat, kiezen wij er opnieuw voor om dit op zo’n efficiënt en duurzaam mogelijke manier te laten gebeuren. Daarvoor werken we samen met een drukkerij die investeert in hoogtechnologische materialen. De toonaangevende CtP-technologie (Computer-to-Plate) is er daar één van. De drukkerij hanteert vegetale inkten, plantaardige wasmiddelen en biofolies, indien de klant voor een magazine met foliekaft kiest.

PMD-vrij kantoor

Aangezien ons gebouw over regenwaterrecuperatie beschikt, vonden we het ook logisch om te investeren in een drinkwatersysteem. Zo'n systeem filtert leidingwater en beperkt de aankoop van petflessen op kantoor. Om dit nog meer te stimuleren, besloten we daarnaast herbruikbare Dopper-flessen aan te kopen en op die manier ook projecten zoals ‘Saving The Ocean’ te steunen.

Kleine stap, grote impact

Naast al deze grote inspanningen, probeert astrix haar ecologische voetafdruk te reduceren door aandacht te besteden aan kleinere projecten. Zo zijn er op elk verdiep tal van planten aanwezig. Die bevorderen de luchtkwaliteit, productiviteit, creativiteit en het welzijn van onze werknemers. Sorteren blijft ook essentieel en daar gaat astrix nog een stapje verder in. Zo heeft elke werknemer een eigen papieren vuilbakje om overgebleven papierresten in te deponeren.

see more work

see more cases

Ook interessant

terug naar overzicht

Een nieuw project of zin in een babbel?

Contacteer astrix

Ik ga akkoord met de privacy policy.