Overslaan en naar de inhoud gaan

Een responsive webdesign: wat is dat nu eigenlijk?

1 april 2019
Leestijd: 6min

Je hebt er vast al van gehoord: hippe internettermen zoals ‘mobile-friendly’ en ‘responsive webdesign’. Wil je een nieuwe website, dan moet en zal die responsive zijn. Maar wat betekent dat nu eigenlijk en waarom is het zo belangrijk?

Wat is een responsive webdesign

24/24 online

In tegenstelling tot pakweg tien jaar geleden, toen we nog niet zo vergroeid waren met onze smartphone of tablet, zijn we vandaag bijna 24 uur op 24 online. Internetgebruikers surfen tegenwoordig zelfs vaker mobiel dan via de computer. Bij het ontwerp van een website is het dan ook van groot belang daar rekening mee te houden. Enter responsive webdesigns!

De vormgeving past zich aan aan de grootte van het scherm en de browser van de bezoeker

Automatisch afgestemd

Dankzij een responsive webdesign wordt je website automatisch afgestemd op het medium waarmee de gebruiker surft. De vormgeving past zich aan aan de grootte van het scherm en de browser van de bezoeker. Of iemand je website nu bekijkt op de computer, via tablet of gsm, de bezoeker kan er dus steeds op een gebruiksvriendelijke manier doorheen navigeren.

IVC jobs mobile
Knibbels 'n Sweet tablet

Hoe sneller, hoe beter

Ook onderdeel van die optimale gebruikservaring is de laadsnelheid van je website én je foto’s. Een responsive webdesign zorgt ervoor dat zware afbeeldingen of video’s worden vervangen door een lagere resolutie wanneer de surfer via zijn smartphone een website bezoekt. Zo werkt je website sneller en is de kans groter dat een bezoeker langer op je website blijft plakken.

Google approved

Wie ook fan is van mobielvriendelijke sites is Google. Wil je graag dat je website goed scoort in de zoekmachineresultaten – en willen we dat niet allemaal? – dan is een responsive design een must. Google ontwikkelde zelfs een tool om na te gaan of je website geschikt is voor mobiele apparaten. Twijfel je of je website responsive is, doe dan nu de test!

see more work

see more cases

Ook interessant

terug naar overzicht

Een nieuw project of zin in een babbel?

Contacteer astrix

Ik ga akkoord met de privacy policy.