Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaarverslag - Viapass

Viapass werd door de Belgische overheid opgericht als de kennisbank voor tolheffing in ons land. Jaarlijks bundelt de organisatie haar belangrijkste operationele activiteiten en financiële resultaten in een uitgebreid verslag.

Al sinds 2014 biedt astrix grafische en redactionele hulp bij het project. Na grondige revisie van de tekstuele input, worden de gegevens door ons grafisch team in een zeg maar ‘Viapassende’ lay-out gegoten. Minder sexy klinkende data zoals het aantal geregistreerde On Board Units – de systemen die berekenen hoeveel kilometer een vrachtwagen over het tolwegennet rijdt – worden omgezet in des te aantrekkelijke histogrammen.

De look en feel biedt een knipoog naar ‘het leven op de weg’ en dat merk je zowel in de fontkeuze als in subtiele wegmarkeringsdetails in de grafieken. Het menselijke aspect wordt dan weer in de verf gezet met echte beelden van Viapass-werknemers en vrachtwagenchauffeurs in hun dagelijkse omgeving.

Viapass jaarverslag 2018

Over de klant

Als overheidsorganisatie staat Viapass in voor de coördinatie, controle en communicatie omtrent kilometerheffing voor vrachtwagens in België.

see more work

see more cases

werk in de kijker

bekijk meer cases

Een nieuw project of zin in een babbel?

Contacteer astrix

Ik ga akkoord met de privacy policy.