Overslaan en naar de inhoud gaan

8 trends voor 2020 volgens onze designexperts

6 januari 2020
Leestijd: 8min

Ah, de jaarwisseling: de tijd van trends spotten en lijstjes opmaken. Ook bij astrix nemen we maar al te graag gebruik van de gelegenheid om uit te zoeken wat leeft in communicatieland. Daarom vroegen we onze designexperts wat volgens hen dé trends voor 2020 worden – voor print, webdesign én zelfs interieurdesign.

8 trends voor 2020 volgens onze designexperts

Fifties fever

Annelies, Graphic & Web Designer

“In 2020 zie ik vintage design terugkomen, hoewel het niet in alle sectoren of voor elk product even toepasbaar is. Natuurlijke kleuren en handgetekende illustraties die aan de jaren 50 doen denken: vooral in creatieve projecten, waarbij we echt ons ding mogen doen, komt deze stijl helemaal tot zijn recht.”

Designtrends 2020: vintage

© Renata Caraih via Behance

Designtrends 2020: duurzame materialen

Duurzame materialen

Karien, Senior Art Director

“Ik ben persoonlijk fan van het feit dat we op verschillende vlakken een meer duurzame richting uitgaan. Meer recuperen, recycleren en hergebruiken of simpelweg een nieuw leven geven. In onze sector is dat vooral merkbaar in het gebruik van materialen, zoals gerecycleerd papier met zichtbare spikkel.

Qua interieur ben ik helemaal weg van de maximalistische stijl die een donker kantje krijgt, met blauw, smaragd en aubergine tinten als hoofdrolspelers. Natuurlijke patronen zoals pauwenveren, gouden accenten en zacht fluweel zijn enkele kenmerkende details”

Asymmetrie

Arne, Front-End Developer

“Op online vlak zien we dat websites niet langer per definitie symmetrisch opgebouwd worden. Vergeet de typische grids met standaard kolommen. Webdesigners benutten meer en meer de volledige ruimte van het scherm.

Daarnaast zie ik dat animaties een meerwaarde blijven bieden. Denk aan een kleurverandering bij wijze van feedback wanneer een gebruiker ergens op klikt, scrollt of hovert. Of wanneer hij bijvoorbeeld een veld verkeerd invult, dat er onmiddellijk een pop-up met waarschuwing verschijnt: zulke zaken maken de ervaring voor de gebruiker aangenamer.”

© Maxim Nilov via Behance

Eenvoud in detail

Melissa, Graphic & Web Designer

Ook onze Graphic Designer Melissa sluit zich hierbij aan. Volgens mij zit dé designtrend voor 2020 in de kleine dingen: simpele animaties in logo’s, buttons en illustraties. Ik geloof in kleine maar speelse details die de aandacht trekken en het totaalplaatje afwerken.”

Designtrends 2020: kleine details

© Valentin Lachayze via Behance

Design Broodnodig - Eline De Foer

Monochroom design

Eline, Graphic & Web Designer

“Ik voel me erg aangesproken door de monochromatische trend. Vandaar ook dat ik voor mijn bachelorproef rond monochroom grafisch ontwerp werkte. Ontwerpen die uit één of slechts enkele kleuren bestaan, werken nu eenmaal in veel verschillende situaties.

Verder geloof ik dat typografie in het komende jaar enorm belangrijk blijft. Ik gebruik het zelf enorm graag in mijn designs. Spelen met letters is gewoon leuk. Grote tekst. Geen afbeelding. Bam. Zalig vind ik dat.”

Designtrends 2020: Typografie

© Gauthier Designers via Feedtype

see more work

see more cases

Ook interessant

terug naar overzicht

Een nieuw project of zin in een babbel?

Contacteer astrix

Ik ga akkoord met de privacy policy.