Overslaan en naar de inhoud gaan

275 Jaar Nagelmackers - Magazine- Nagelmackers

Golf, haute couture, oldtimers. Een groene linnen kaft met gouden reliëfdruk. Bijna tweehonderd pagina’s aan sterke verhalen en financiële wijsheden. Het zijn maar enkele keywords waarmee we het jubileummagazine kunnen omschrijven dat we ter ere van 275 jaar Nagelmackers mochten maken. We bundelden de geschiedenis van Belgiës oudste bank, aangevuld met lifestyle-artikels, interviews met vooraanstaande ondernemers en meer.

“Samen met de Bank gingen we op zoek naar een gebalanceerde mix van financiële artikels en lifestyle-content, recht uit de leefwereld van de klant.”

detail

Redacteurs op pad

Hoe giet je 275 jaar geschiedenis in een interessant magazine, dat het zowel goed doet op een salontafel als in de wachtruimte van een kantoor? Met sterke verhalen, onder andere. Daarvoor zat ons team van redacteurs-copywriters samen met Bank Nagelmackers in meerdere redactiemeetings om de grote inhoudelijke lijnen van het magazine te bepalen. Het zou namelijk moeten dienen als relatiegeschenk voor VIP-cliënteel, maar evengoed als cadeau voor medewerkers. Met dat doel voor ogen gingen we samen op zoek naar een gebalanceerde mix van financiële artikels en lifestyle-content, recht uit de leefwereld van de klant én vermogensbeheerder.

 

Gedurende enkele weken trokken onze redacteurs en fotografen op pad, richting een eindresultaat dat inzoomt op onder andere het raderwerk van de horloges van Daniel van Riet, de inzichten van mental coach Dominique Monami, investeringsadvies over oldtimers en vijf prangende vragen aan Essentiel-topvrouw Inge Onsea.

Tweetalige lay-out met groen accent

De donkergroene huisstijlkleur en karaktervolle portretfoto’s typeren de stijlvolle tijdschriftlay-out. De linnen kaft zorgt voor een exclusieve afwerking, waarbij de reliëfdruk met goudfolie het feestelijk karakter van deze jubileumviering in de kijker zet.

Extra touch? In plaats van een Nederlands én Franstalig tijdschrift te maken, goten we beide talen in één, door de opmaak in kolommen op te splitsen en een kolom per taal te voorzien. Kostenbesparend en logistiek makkelijker om uit te delen, maar bovenal treffend voor de perfect tweetalige bank met hoofdkantoor in hartje Brussel.

Over de klant

Al meer dan 275 jaar zet Bank Nagelmackers, de oudste bank van België, zich in voor het beheer, de opbouw en bescherming van familievermogens, van generatie op generatie.

Doorblader het 275 Jaar Nagelmackers magazine op onze issuupagina.

see more work

see more cases

werk in de kijker

bekijk meer cases

Een nieuw project of zin in een babbel?

Contacteer astrix

Ik ga akkoord met de privacy policy.