Overslaan en naar de inhoud gaan

Merklancering BLOQ- Betap

Merklancering BLOQ

Voor Betap’s gloednieuwe tapijttegelmerk BLOQ mochten we naast een huisstijl en logo ook heel wat tools uitwerken om de lancering te ondersteunen. Van productbrochures en staalmappen tot socialmediaposts: het werd een verhaal met een okergeel randje.

Het oker, dat als rode draad terugkomt in de hele branding van BLOQ, verwijst naar de Nederlandse oorsprong van het merk en waar het voor Betap meer dan 100 jaar geleden mee begon: het maken van biezenmatten.

Onze Art Director koos de kleur zorgvuldig uit en verwerkte het oker in de huisstijl en het logo-ontwerp. Voor de naam van het nieuwe merk baseerden we ons op de locatie in de Blokmat, samen met een knipoog naar de vierkante vorm van de tapijttegels.

Sfeerbeeld BLOQ
Businesscard BLOQ

Het oker in de huisstijl en het logo-ontwerp verwijst naar de Nederlandse oorsprong van het merk.

Garen brochure staalmappen

We bedachten een creatief concept voor de fotografie en verzorgden de Art Direction op de set. De trots voor de Nederlandse roots trokken we door in het gehele project. Zo komen in de roomshots schilderijen van Nederlandse meesters uit de Gouden Eeuw voor, als subtiele verwijzing naar de herkomst.

Naast creatieve inspiratiebeelden vulden we de brochures met productshots en teksten die zowel het volledige BLOQ-verhaal als de eigenschappen van elke afzonderlijke tapijttegelcollectie in de verf zetten.

Naast de brochures konden ook staalmappen, kantoormateriaal en gepersonaliseerde prijslijsten niet ontbreken.

BLOQ interieurbeeld illustratie

Naast de brochures konden ook staalmappen, kantoormateriaal en gepersonaliseerde prijslijsten niet ontbreken. Met als kers op de taart enkele unieke gadgets, zoals een totebag en ‘BLOQnote’ notitieblok. Voor de effectieve lancering van Betap’s nieuwe merk creëerde astrix niet enkel een presentatie met heldere slides, we stippelden ook mee de online aanpak uit. We zorgden dat BLOQ vindbaar was op alle socialmediakanalen en werkten lanceringsposts en een teaservideo uit. Intussen denken we volop verder mee over nieuwe BLOQ-producten.

Prijslijst notitieblok BLOQ

“Met goede klantcommunicatie laat je zien wie je bent, waar je voor staat en wat je wilt bereiken. Het team van astrix weet hierin tot de kern door te dringen.”

Faust Mertens, Betap

"astrix weet keer op keer tot een krachtig concept te komen. Wij zijn trots om met onze nieuwe uitstraling onze markt en onze klanten te mogen benaderen!”

Faust Mertens, Betap

BLOQ lanceringspresentatie

werk in de kijker

bekijk meer cases

Een nieuw project of zin in een babbel?

Contacteer astrix

Ik ga akkoord met de privacy policy.
ontvang je gratis inspiratieboek

Laat je inspireren door onze vele creatieve projecten.

astrix lookbook 2021